Harta Karun Yang Tersimpan Selama 10 Tahun Akhirnya Terbongkar Isi Dia .. Yang Dapat Tu Paling Untung

Dari kotak luarnya aja udah keliatan tanda sebuah motor balap nih! Akhirnya setelah 10 tahun berlalu dan tidak ada yang ngambil pakej ini, akhirnya mereka membuka kotaknya untuk diperiksa.

Walaupun udah lewat 10 taun dan kotaknya udah berdebu bahkan berjamur, tapi kamu tetep ngeliat ada sesosok motor balap disana kan!


Wih, ngeliat pemandangan ini, semua pegawai langsung geger .. 10 tahun lamanya motor ini ada di gudang mereka dan anahnya, TAKDE SAPA NAK !!!


Semuanya masih bener-bener keliatan baru dan tidak cacat
Setelah mereka melaporkan pada pihak berwajib, akhirnya hakim memutuskan buat memberikan motor Ducati ini kepada pegawai paling senior di syarikat itu yang ternyata adalah seorang Wanita tua! Alasannya adalah kerana selama 10 taun ini, wanita ini yang menjaga keberadaan si motor.


Image result for ducati 996

Lagi kisah penemuan sesuatu berharga …

Pelombong Jumpa BATU Seberat 350KG Yang Bernilai RM1.2 Billion .. Tapi Sebab Batu Ni Nyawa Dia Munkin Terancam ..

Foto besar: Kawasan perlombongan terbabit. Foto besar: Batu yang ditemui.

Satu batu zamrud gergasi bernilai lebih kurang $300 juta (RM1.2 billion) yang ditemui di sebuah kawasan perlombongan di Brazil kini disimpan di tempat rahsia dengan tahap keselamatan yang tinggi selepas pemilik batu itu mendedahkan dia hidup dalam ketakutan – diculik, peras ugut dan rompakan bersenjata – gara-gara penemuan itu.

Lelaki yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai FG itu berkata batu itu sangat langka kerana saiz gergasi dan kualiti kristalnya.

FG mendedahkan bahawa ia memerlukan bantuan trak forklift untuk mengangkat batu bernilai itu.

Zamrud gergasi yang seberat 360kg dan berketinggian 1.3 meter itu dikeluarkan dari perut bumi sebulan lalu. Ia ditemui di kedalaman 200 meter di kawasan perlombongan Carnaiba di Bahia, utara timur Brazil.

Pemilik yang berhati-hati itu berkata pada minggu ini: “Saya tak dapat dedahkan apa-apa tentang tempat penyimpanan batu itu, bagaimana ia disimpan serta berapa harga yang saya bayar (untuk menyimpannya).

“Apa yang saya boleh katakan adalah batu itu dipindahkan secara kerap ke tempat yang selamat diiringi oleh pengawal bersenjata.

“Saya tak boleh mengambil sebarang risiko ke atas keluarga saya dengan menyimpannya di satu tempat sahaja.” kata FG.

Difahamkan, sudah ada beberapa pembeli yang berminat untuk membeli batu berkenaan termasuk pembeli dari Timur Tengah.

FG berkata lagi: “Batu itu mempunya serpihan Zamrud merata-rata. Kualitinya sangat bagus dan yang terbaik pernah saya jumpa setakat 30 tahun di industri ini.

Dailymail melaporkan, pakar meramalkan batu berhias yang mengandungi kira-kira 180,000 karat kristal emerald, boleh mencecah sekitar £238million (RM1.2 billion).

FG berkata, batu terbabit dikeluarkan oleh 10 orang dan setiap dari mereka sudah dibayar bahagian masing-masing supaya dia menjadi pemilik tunggal batu terbabit.

Batu gergasi itu ditemui di kawasan lombong yang sama; hanya seratus meter; dimana batu Zamrud Bahia ditemui 16 tahun lepas.

Sumber: Siakapkeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *