Rahsia Didalam Al-Quran Yang Boleh Kembalikan Penglihatan Anda 99% .. Doktor Dari Mesir Membongkar Segala Rahsia

Salah satu anugerah yang Allah berikan kepada umat manusia adalah penglihatan. Dengan adanya mata, menjadikan keindahan dunia ini boleh dilihat dengan jelas.

Maka sudah sepantasnya jika kita senantiasa mensyukuri dan berusaha menjaga kenikmatan yang Allah beri tersebut. Namun seiring berjalannya usia, maka fungsi penglihatan pun menjadi menurun.

Bahkan tidak jarang banyak anak-anak yang terpaksa harus menggunakan kaca mata sejak kecil lantaran mengalami gangguan penglihatan seperti kerana sering melihat alat, membaca buku dengan lampu yang kurang ataupun sering menonton televisyen

Banyak yang membuat kesimpulan bahawa penurunan fungsi tersebut sangat sukar terobati dan memerlukan masa yang panjang. Akan tetapi dalam jangka masa yang dekat ini sebuah syarikat farmaseutikal yang berada di Switzerland merancang membuat ubat mata yang disebut ‘Ubat-Quran’.

Dikutip dari Healthy Advices, ubat-ubatan yang ditemui oleh doktor asal Mesir bernama Abdul Basit Mohammed ini didakwa mampu mengembalikan keupayaan penglihatan hingga mencapai kejayaan 99%.

Abdul pun menyatakan bahawa ia mencari ubat tersebut dari Al Qur’an, tepatnya dalam surat Yusuf ayat 84:

وتولى عنهم وقال يا أسفى على يوسف وابيضت عيناه من الحزن فهو كظيم

Dan Ya’qub berpaling dari mereka (anak-anaknya) seraya berkata: “Aduhai duka citaku terhadap Yusuf”, dan kedua matanya menjadi putih kerana kesedihan dan dia adalah seorang yang menahan amarahnya (terhadap anak-anaknya). (QS. Yusuf: 84)

Tafsiran ayat diatas bahawa sejak dulu manusia telah menggunakan keringat untuk menjadi ubat dari berbagai masalah, terlebih yang berkaitan dengan pembaikan dan pemulihan mata. Abdul pun telah melakukan uji cuba kepada arnab dan manusia.

Hasilnya cukup menunjukkan bahawa ubat tersebut benar-benar bekerja dan memberikan keajaiban.

SUMBER : http://tapautips.com/doktor-berasal-dari-mesir-ini-ungkap-rahsia-didalam-al-quran-yang-boleh-kembalikan-penglihatan-99/

Artikel Kesihatan Yang Lain …

6 Petanda Akan Anda Rasakan Sebelum Serangan Sakit Jantung Terjadi.

Penyakit jantung salah satu di antara penyebabnya kematian nombor satu di beberapa buah negara di dunia. Biasanya tanda-tanda penyakit jantung telah dirasa pesakit sebulan terlebih dahulu serangan berjalan, tetapi biasanya orang meremehkan tanda-tanda itu sampai rawatan perubatan sering terlambat diberikan.

Penyakit pola hidup itu disebabkan oleh gaya hidup tidak sihat, kurang rehat, tahap stress yang tinggi, pengambilan makanan tidak sihat dan sudah pasti merokok. Satu data yang pernah dikeluarkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bahawa setiap 6 saat ada satu orang yang meninggal dunia kerana penyakit jantung.

Mengubah gaya hidup dan turunkan tahap stress dapat melindungi kesihatan jantung dan membantu turunkan kemungkinan penyakit itu, tetapi sesungguhnya ada satu hal-hal lain yang sangat utama dikenali kerana dapat menyelamatkan nyawa ialah tahu tanda-tanda penyakit jantung bermula sejak awal yang biasanya sudah dihadapi pesakit.

Seperti penyakit lain, penyakit jantung juga mempunyai tanda-tanda dan tanda isyarat khusus yang biasanya sudah kelihatan terlebih dulu serangan paling penting berjalan. Biasanya orang meremehkan tanda-tanda itu dan berupaya memberi kepercayaan sendiri kalau keadaannya sihat-sihat saja. Mengenai ini juga yang menyebabkan risiko meninggal dunia disebabkan serangan jantung sangat tinggi.

Kerana itu di kesempatan ini, kita akan membincangkan beberapa tanda dan tanda-tanda penyakit jantung yang perlu anda perhalusi.

Tanda-tanda penyakit jantung pada lelaki dan wanita perlu berhati-hati sejak mula awal

Beberapa Tanda dan Tanda-tanda Penyakit Jantung Satu penyelidikan menyampaikan kalau beberapa besar orang yang meninggal dunia dunia kerana penyakit jantung tidak pernah tahu semasa hidupnya kalau dirinya menderita penyakit itu. Setelah berlangsung serangan, barulah beberapa orang di sekitarnya mengerti penyebabnya kematiannya.

Tanda-tanda penyakit jantung terkadang tidak dikesan bermula sejak awal, itu kerana tanda-tanda yang dihadapi pesakit berupa umum dan tidak khusus. Biasanya pesakit menganggap dirinya sakit magh umum atau sakit flu sahaja sampai tidak membuat pemeriksaan ke doktor.

Walaupun sebenarnya serangan jantung sebenarnya tidak datang secara tiba-tiba, sekurang-kurangnya satu bulan sebelum serangan berlangsung, beberapa tanda dan isyarat tanda sudah di rasa oleh pesakit.

Di bawah ini gejala-gejala penyakit jantung yang perlu dikenali oleh semua orang.

1. Keletihan

Pola makan tidak sihat, merokok dan kurang bersenam akan menyebabkan pembuluh darah arteri menyempit kerana ada plak di dinding pembuluh. Keadaan itu mengakibatkan peredaran darah jadi terhalang.

Untuk menghadapinya, jantung akan bekerja lebih keras dalam mengepam darah ke semua bahagian badan. Seterusnya pesakit akan merasa lelah dan mengantuk.

Keletihan iaitu salah satu tanda-tanda penyakit jantung. Apabila belakangan ini anda sering merasa lelah, sering menguap kerana mengantuk walaupun sesungguhnya anda tidak lakukan aktiviti yang berat, jadi ada peluang tengah berlangsung sistem tidak umum di dalam tubuh anda. Dalam hal sejenis ini anda perlu berwaspada terjadinya serangan jantung yang mendadak.

2. Sesak Nafas

Bila jantung anda kekurangan darah ini bermakna paru-paru anda kekurangan oksigen. Paru-paru dan jantung merupakan dua organ badan yang keduanya sama tergantung kedua-duanya. Apabila paru-paru terganggu jadi tidak perlu waktu lama manfaat jantung bakal terganggu.

Sesak nafas iaitu satu di antara tanda-tanda serangan jantung. Apabila anda alami kesukaran bernafas sebaik-baiknya berjumpa doktor dengan segera untuk membuat pemeriksaan diri kerana ada peluang tidak lama lagi masalah itu akan melarat ke organ jantung.

3. Lemas

Pembuluh arteri yang sempit menyebabkan organ tubuh terbantut memperoleh pengambilan oksigen dan nutrisi yang dibawa melalui darah. Otot tubuh tidak peroleh apa yang mereka perlukan untuk bekerja maksimum menyebabkan yaitu tubuh jadi lemas dan lemah.

Lemas dan lemah merupakan satu di antara tanda-tanda penyakit jantung yang umum di rasa oleh pesakit. Apabila anda alami keadaan itu tidak ada penyebabnya yang pasti jadi ada kesempatan ini merupakan tanda-tanda awal penyakit jantung koroner yang perlu anda jangkakan secepatnya.

4. Pening kepala dan peluh sejuk

Seperti diterangkan terlebih dulu, aliran darah tidak lancar disebabkan pembuluh darah menyempit menyebabkan segi badan seperti otak akan kekurangan oksigen. Tanda-tanda yang di rasa pesakit iaitu pening dan sakit kepala dan peluh sejuk.

5. Sakit dada sebelah kiri

Isyarat tanda serangan jantung yang paling umum di rasa pesakit iaitu perasaan tidak selesa pada dada sebelah kiri. Pesakit biasanya menggambarkan perasaan itu seperti ditekan, terbakar atau tertekan. Biasanya orang, rasa sakit akan melebar sampai di lengan kiri.

6. Selsema

Apabila anda terasa alami tanda-tanda flu tidak ada seperti yang normal berlaku, itu tandanya penyakit jantung. Beberapa pesakit memberitahu mengalami masuk angin hanya beberapa hari sebelum serangan penyakit jantung datang.

Flu dan keringat dingin yang diikuti dengan dada yang terasa sakit merupakan satu isyarat tanda penyakit jantung. Jangan sampai cemas apabila anda tiba-tiba rasakan tanda itu, hubungi keluarga atau orang paling dekat untuk membantu anda dengan segera.

Bagaimana Apabila anda Alami Tanda-tanda Penyakit Jantung Itu?

Apabila anda atau seseorang yang anda kenal alami gejala-gejala itu di atas kunjungi doktor untuk membuat pemeriksaan dengan segera. Langkah terbaik untuk mengelak penyakit jantung berlangsung iaitu dengan memerhatikan gejala mulai sejak awal.

Walaupun gejala-gejala yang di rasa pesakit tidak istimewa tetapi dengan lakukan kawalan seawal mungkin saja jadi segi risiko dapat dijauhi.

Selain itu, anda juga perlu memulakan satu gaya hidup yang lebih sihat daripada yang biasa anda lakukan. Mengambil makanan sihat akan berikan tubuh kekuatan untuk mengubati dirinya. Berhenti merokok dan rajin bersenam akan sangat membantu jantung dalam melakukan tugasnya mengepam darah ke semua organ badan yang lain.

Demikian sepintas maklumat mengenai tanda-tanda penyakit jantung yang jarang diambil perhatian oleh sesetengah orang.

Semoga bermanfaat

SUMBER : http://www.aislimau.com/kesihatan/6-petanda-akan-anda-rasakan-sebelum-serangan-sakit-jantung-terjadi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *