Suami Kedekut Ini Mahu Dikebumikan dengan Semua Wangnya Tanpa Tinggalkan 1 Sen Pun Untuk Isterinya Tapi Apa Isterinya Buat Untuk Balas Dendam Suaminya Membuat Semua Terpegun

Ia boleh menjadi sangat menjengkelkan untuk mempunyai pasangan hidup yang sangat kedekut dan suka berkira. Sememangnya, orang bebas membelanjakan wang mereka dengan mereka mahu, tetapi ada perkara-perkara yang sedikit berbeza apabila anda berada dalam hubungan.

Dalam keadaan itu, anda perlu berkompromi dan menyesuaikan diri dengan satu sama lain. Seperti kisah epik di bawah ini.

Saya tidak pasti sama ada cerita ini benar atau tidak. Ia mungkin benar-benar fiksyen, tetapi saya fikir ia adalah kelakar dan saya mengagumi cara bijak balu ini!

Ada seorang lelaki yang telah bekerja sepanjang hidupnya dan telah menyimpan semua wangnya.

Beliau adalah seorang yang sangat kedekut apabila ia datang kepada wangnya. Dia suka wang lebih daripada apa sahaja.

Suatu hari, lelaki itu jatuh sakit. Dia diberitahu oleh para doktor bahawa dia tidak mempunyai masa untuk hidup.

Selepas mengetahui, perkara pertama yang diberitahu kepada isterinya adalah, “Sekarang dengarkan, apabila saya mati, saya ingin anda mengambil semua wang saya dan meletakkannya di dalam peti keselamatan bersama saya. Kerana saya mahu mengambil semua wang saya ke akhirat. ”

“Saya berjanji,” kata isterinya, yang kini akan menghadapi kehidupan yang sangat miskin sebagai balu.

“Adakah awak gila?!”

Tidak lama kemudian, suami meninggal dunia. Pengebumian berlaku di gereja tempatan mereka.

Mayat suami dimasukkan di dalam keranda, isterinya duduk di sebelah memakai baju hitam di sebelah sahabatnya. Apabila mereka selesai upacara, sebelum para pengusaha bersiap untuk menutup peti mati, isteri itu berkata, “Tunggu sebentar!”

Dia mempunyai kotak kasut dengannya, dia datang dengan kotak itu dan meletakkannya di dalam peti mati. Kemudian para pengurus keranda mengunci peti mati itu dan menurunkannya ke liang lahad

Rakannya berkata, “Apa dalam kotak kasut itu?”

Janda menjawab, “Dia mahu dikebumikan dengan semua wangnya, jadi saya letakkan di sana.”

“Adakah awak gila?! Anda biarkan si kedekut ini dikebumikan dengan dengan semua wangnya? ”

Dia berkata, “Ya, saya berjanji. Saya seorang Kristian yang baik, saya tidak boleh berbohong. Saya berjanji kepadanya bahawa saya akan meletakkan wang itu di dalam keranda itu dengannya. ”

“Tetapi dia benar2 kaya-raya, bagaimana semuanya duit tersebut muat masuk ke dalam kotak kasut?”

“Nah, itulah masalahnya ,” kata isteri itu. “Jadi saya kumpulkan semua wangnya yang ada, masukkan semua wangnya ke akaun saya dan saya tulis cek untuk arwah suami saya….”

SUMBER : http://merepek.net/suami-kedekut-ini-mahu-dikebumikan-dengan-semua-wangnya-tanpa-tinggalkan-sesen-pun-untuk-isterinya-tindakan-isterinya-untuk-balas-dendam-ini-sungguh-bijak/

Lagi kisah pelik dibawah .. Sila baca entry seterusnya …

CCTV Berjaya Merakam Anjing Masuk Bilik Bayi Tiap-Tiap Malam. Apa Yang Dilakukan Buat Ramai Terpana

Scroll Ke Bawah Untuk Terus Ke Pautan VIDEO

Anjing merupakan spesis haiwan yang paling setia serta paling pandai membalas budi tuannya yang menjaga serta merawatnya.

Kadang-kalanya kita sendiri tidak mengetahui cara haiwan peliharaan kita itu akan membalas jasa kita dan bukan semua yang dapat memahami gerak-geri serta tingkah laku mereka.

Ragam mereka seperti mahu menghiburkan hati tuan mereka, anjing juga penjaga yang paling dipercayai dalam menjaga kediaman kita daripada bahaya.

Itulah yang di alami oleh sepasang suami isteri yang menyedari kelakuan pelik anjing peliharaannya yang sering memasuki bilik bayi mereka pada tengah malam setiap hari.

Oleh kerana perasaan yang ingin tahu, mereka telah memasang CCTV bagi mengetahui apa sebenarnya yang dilakukan oleh anjing tersebut di bilik bayi pada setiap malam.

Alangkah terkejutnya mereka apabila melihat CCTV tersebut yang memaparkan anjing mereka itu sebenarnya membuat rondaan di bilik bayi tersebut untuk memastikan anak mereka dalam keadaan selamat.

Rasa terharu dengan sikap prihatin anjing peliharaan mereka itu pun ada, dalam video pendek dari CCTV tersebut dapat dilihat anjing tersebut telah mengelilingi katil bayi sambil melihat-lihat bayi yang berada di dalam katil tersebut seperti memantau keselamatan bayi mereka.

Mereka membuat andaian bahawa selepas pasti bayi berada dalam keadaan selamat di dalam katil bayinya, anjing tersebut telah di lihat berjalan menuju ke tingkap serta menjenguk di tingkap terbabit seakan melihat jika ada apa-apa yang mencurigakan.

Selepas berpuas hati membuat rondaan tersebut, anjing itu pun terus berjalan keluar dari bilik terbabit.

Pasangan tersebut tidak menjangkakan bahawa anjing mereka itu sangat bijak serta begitu prihatin akan keselamatan anak mereka yang masih bayi itu, ianya amat menyentuh perasaan kerana benarlah seperti yang diperkatakan bahawa setiap anjing akan membalas jasa tuannya itu tidak kira bagaimana cara sekalipun.

SUMBER : http://merepek.net/cctv-berjaya-merakam-anjing-masuk-bilik-bayi-tiap-tiap-malam-apa-yang-dilakukan-buat-ramai-terpana/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *